Duiken leren?

Tijdens je vakantie heb je een beetje gesnorkeld in die prachtige baai ergens in een ver en warm land. Nu heb je voor je zelf besloten dat het tijd is dat je niet meer boven die vissen maar er tussenin wilt vertoeven.

Je wilt gaan duiken.

Dan heten we je van harte welkom bij duikteam de Oester. Op dit deel van die site zullen we proberen de mogelijkheden en de kosten voor je op een rijtje te zetten die voor jou met name in het eerste jaar van belang zijn.

Bij duikteam de Oester  geven wij duikles in een gemoedelijk verenigingsverband volgens internationale erkende NOB/CMAS richtlijnen. Met het bij duikteam de Oester behaalde duikbrevet kun je wereldwijd duiken. Wij zijn een vereniging, het is daarom niet mogelijk binnen een paar weken een duikbrevet te halen. Daar is de Oester niet op ingesteld. Wij hebben bewust gekozen voor het gezellige verenigingsverband.

Onze theoretische- en praktische opleidingen starten in novemberen worden gegeven door gebrevetteerde, enthousiaste- en kundige instructeurs. De theorie wordt gegeven in ons eigen clubleslokaal en de praktijklessen in het zwembad de Steur. Voordat je kunt gaan beginnen met de duiksport moet je eerst medisch geschikt bevonden worden. Onze leden worden over het algemeen gekeurd door een bevoegd arts uit Zwolle. De keuringskosten van ca € 40 worden bij de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Wij willen je hier graag over adviseren en informeren.

Bij de NOB/CMAS zijn er 6 duikbrevetten te behalen; 1*duiker/openwater, 2*duiker/advanced open water, 3*duiker/dive master, 4*duiker/master scubadiver, 1*instructeur/Assistent-Instructor en 2**Instructeur/Instructor.

1* duiker/ openwater :

Met dit brevet mag je tot een diepte van 20 meter duiken mits je binnen de zgn.afgesproken veiligheidsgrenzen blijft. Verder is duiken in niet stromend water toegestaan. Om de duiksport (veilig) te beoefenen, heb je een uitgebreid uitrusting nodig. Dit kan een kostbare aangelegenheid zijn maar als je de juiste keuzes maakt zal je jaren plezier hebben van deze investering

Dit heb je nodig voor je opleiding:

Voor de zwembadlessen zal dit een duikmasker, snorkel, vinnen en een loodgordel en 2 kilo lood zijn. geschatte kosten (tussen de € 50 en €120 euro). (Koop voor het zwembad niet te dure vinnen, deze kan je nl niet in het buitenwater gebruiken)

Als we begin april naar buiten gaan komt daar een duikpak (€ 200 – € 350) duikschoenen en buitenwatervinnen (€ 100 – € 150) en handschoenen (€ 25 – € 30) bij.

De fles, ademautomaat en trimjacket kan je gedurende het eerst jaar van je 1-ster opleiding  lenen van de vereniging.Daarna en na het behalen van  je 1-ster brevet wordt verwacht dat je je eigen uitrusting compleet hebt.

Ga vooral niet te gehaast over tot het kopen van een uitrusting. De instructeurs adviseren je graag om je te behoeden voor onnodig (dure) aankopen. Vaak zal je bij menig duikshop korting krijgen wanneer zij je begeleiden. Daarnaast zijn veel spullen tweedehands te koop. Dit kan je enige honderden euro’s besparen. Maar hier geldt zeker…informeer van te voren bij je instructeur of het een goede aankoop is.

Nadat je je brevet hebt gehaald informeren wij je graag over hoe je bij duikteam de Oester je duikskills verder kan ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op via secretariaat@duikteam-de-oester.nl

Voor een overzicht van de opleidingskosten klik je hier